Mange kjenner den grå "plystre" telefonen som kom første gang i 1967, men om du betalte noen kroner ekstra så kunne du velge blant flere farger. Foto: Cato Normann

Utstilling til leie

Riks – samtale i fin form. Brudesløret er laget av telefontråder.

Fra telefonkiosken kan du ringe til ett av myntapparatene på veggen.

RIKS – samtale i fin form

Denne utstillingen ble sist vist i kunstrommet til Telemuseet høst/vinter i 2012.

Den røde telefonkiosken har siden 1932 vært et viktig landemerke for gode samtaler og god design, og den har fortsatt stor verdi som del av vår kollektive bevissthet om arkitektur, samtidshistorie og telekommunikasjon.

I likhet med at stadig færre bruker telefonkiosken, er det nå sjelden vi treffer folk som går med hatt til daglig. Sammenhengen er kanskje ikke åpenbar, men ”funksjonalitet” er et mulig stikkord.

Den røde telefonkiosken har fra 1932 vært Norges mest fullkomne funkisbygning, og den har

Fra telefonkiosken kan publikum ringe til ett av myntapparatene på veggen.

stor verdi som del av vår felles estetiske og historiske bevissthet.
Likevel står telefonkiosken i fare for å miste det mest grunnleggende prinsippet ved funksjonalismen: Et likeverdig forhold mellom form og funksjon!
Med denne utstillingen ønsker vi å inspirere både barn og voksne til å tenke ut nye, spennende bruksområder for designikonet, til nytte og glede for kommende generasjoner.

Fra telefonkiosken kan publikum ringe til ett av myntapparatene på veggen.

I skjæringspunktet mellom god design, humor, minner og visjoner, vil kanskje nye, spennende fremtidsperspektiv dukke opp for både telefonkiosken og hatten.  Sier kurator Hege O´Wiidt.

Telemuseet engasjerte Modeist Mona Strand i samarbeid med Mathias Luppichini (lyd/bilde) og Hege O’Wiidt til å leke litt med samspillet mellom form og funksjon, hukommelse og visjon, der publikum inviteres til å leke med.

Utstillingen er nå lagret på magasinet hos Telemuseet.

For utlån kontakt: laila.andersen@telemuseet.no